İstanbul Müzik Festivali uluslararası arenada yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç kadın müzisyenlerin başvurularını bekliyor.

23 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen “Yarının Kadın Yıldızları” projesi, klasik müziğin farklı alanlarından üstün yetenekli kadın müzisyenlere destek olmayı amaçlıyor.

Genç kadın müzisyenler, destek fonuna başvurular ise 22 Mart Perşembe gününe kadar [email protected]  adresinden yapması gerekiyor.

Seçici kurul tarafından desteğe değer bulunan adaylar, bu yılki onur konuğu İdil Biret’le birlikte 28 Mayıs Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek “Yarının Kadın Yıldızları” konserinde dinleyicilerle buluşacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na lisans veya lisansüstü seviyesinde yurt dışında bir müzik okulundan kabul alan, yurt dışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabilecek.

Başvurular İstanbul Müzik Festivali Direktörü ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı Müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, Keman Sanatçısı ve Orkestra Şefi Hakan Şensoy, Piyanist Muhiddin Dürrüoğlu, Klarnet Sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve Besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici Kurul tarafından belirlenen müzisyenlere toplam fon miktarı ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak.

Kaynak: Evrensel