Devrim niteliğindeki teknolojide periyodik patlamalar yaşanıyor; Yapay zekadaki mevcut artış, metaevrene olan tutkuyu çağrıştırıyor. 2021'de VR'a çok para yatırıldı ve Facebook'un Meta olarak yeniden adlandırılması, teknoloji ve finans topluluklarında pek çok konuşma ve analizi ateşledi.

Öte yandan, NFT kullanıcılarının, hızla dikkat çeken yeni ve çığır açıcı teknoloji olan yapay zeka (AI) alanındaki gelişmelerin önünde kalması gerekiyor.

NFT ve yapay zekanın birleşiminin kripto dünyasını nasıl daha iyi hale getirebileceğini ve uzun vadede kullanıcılara nasıl fayda sağlayabileceğini ayrıntılı olarak tartışalım;

Yapay Zekanın Benimsenmesinde Zirve Yeni Başladı mı?

Yalnızca beş gün içinde bir milyondan fazla kişi ChatGPT'ye katıldı ve bu da onu şimdiye kadarki en hızlı kullanıcı tabanı büyümesine sahip uygulama haline getirdi. Üretken yapay zeka patlayıcı bir büyüme yaşıyor ve bu, birkaç nedenden ötürü nihai ana akım benimsenmesinin göstergesi olabilir:

Otomatik Mekanizmalara İhtiyaç Var

Salgının bir sonucu olarak sağlık, bankacılık ve imalat dahil birçok sektörde otomasyon ihtiyacında artış görülüyor. Verimlilik, maliyetlerin azaltılması ve operasyonların sürekliliği endüstrilerin ulaşmayı amaçladığı üç hedeftir. Yapay zekanın bu sektörlere dahil edilmesi, bu ihtiyaçların karşılanmasına ve ek sınırlamalar veya karantinalar karşısında operasyonların istikrarlı kalmasına yardımcı olabilir.

Teknik İlerleme

Yapay zeka (AI), temelinde teknolojiye, hızlı veri aktarımına ve analiz çözümlerine dayanır. 5G ağları kurulu ve çalışır durumdayken yapay zeka programları, büyük veri kümelerini gerçek zamanlı olarak işlemeyi daha kolay hale getirecek. Edge bilişimin uygulanmasıyla işlem hızı ve tepkimede iyileştirmeler elde edilebilir.

İş büyümesi

Hükümetler, şirketler ve VC şirketleri yapay zekaya (AI) milyarlarca dolar akıtıyor. Bilgisayarla görme, NLP ve ML, IBM, Google ve Microsoft gibi BT devlerinin yapay zeka araştırma ve geliştirmesine kaynak aktardığı alanlardır.

Microsoft'un OpenAI'ye yaptığı son yatırım, şirketin değerlemesini 29 milyar dolarlık şaşırtıcı bir seviyeye çıkarıyor. Böylece en değerli yapay zeka şirketlerinden biri haline geldi.

Göz Hastalıkları ve Modern Tedavi Yöntemleri Göz Hastalıkları ve Modern Tedavi Yöntemleri

Yapay Zeka ve NFT'nin Birleşmesi Nasıl Tamamlayıcı Bir İlişkidir?

NFT'lerin ve yapay zekanın yükselişi, günümüzün bilgi teknolojisindeki en heyecan verici trendlerden ikisidir. Yapay zekanın (AI) birincil odak noktası, normalde insanlar tarafından gerçekleştirilen işleri gerçekleştirebilecek sistemler oluşturmaktır. Buna karşılık, değiştirilemeyen tokenler (NFT'ler), dijital kaynakların orijinalliğini ve sahipliğini sağlamaya odaklanmıştır.

Bitcoin Bank gibi ticaret botlarının varlığı ticareti daha da kolaylaştırır ve güvence altına alır. Ticaret botları, uzmanların rehberliğinde farklı perspektiflerden gerçek zamanlı piyasa verilerini elde etmenize yardımcı olur.

Yapay zekanın NFT olarak tokenize edilmiş dijital varlıklar yaratma kapasitesinin artmasıyla birlikte, bu iki teknolojinin kesiştiği noktada yepyeni bir olasılıklar dünyası ortaya çıktı. Tekrar belirtmek gerekirse, NFT'ler dijital sanata, müziğe ve yapay zeka tarafından yapılan filmlere açık ve doğrulanabilir bir şekilde sahip olmayı mümkün kıldı.

Toplamda birkaç uygulama var ama en öne çıkan üç tanesinden bahsedelim;

Yapay Zekanın Oluşturduğu Sanat

Dijital sanat alanı yapay zeka ve NFT kombinasyonunun bir amacını keşfetti; AirNFT'ler gibi NFT pazar yerleri, satılık NFT koleksiyonları oluşturmak için yapay zeka algoritmalarını kullanır. Sanat eserleri, yerleşim düzenleri ve tasarım bileşenleri önererek yaratıcılığı da geliştirebilen yapay zekanın yardımıyla tamamen elle oluşturulabiliyor.

NFT Piyasaları

NFT piyasası tüccarları ve toplayıcıları, tıpkı geleneksel finansal piyasalarda olduğu gibi, yapay zekanın token değerlerini ve ticaret modellerini tahmin etme yeteneğinden yararlanabilir. Yapay Zeka algoritmaları, koleksiyoncunun zevklerine ve geçmişteki satın alımlarına dayanarak, koleksiyoncuya yapay zeka tarafından yapılmış olsun ya da olmasın NFT'leri önerebiliyor.

Ticaret piyasasına daha iyi bir genel bakış için Bitcoin Bank gibi ticaret botlarına da bağlanabilirsiniz. Bu botlar, yatırımcıları piyasa dalgalanmaları konusunda eğitmek için akıllı algoritmalar kullanan yapay zeka ve kriptonun bir başka buluşudur. Yatırımcılar botlar ve araçlar aracılığıyla akıllıca bahis oynayabilir ve mali kayıpları önleyebilir.

NFT Oyun

NFT oyunlarının yapımcıları, karakter hareketlerini analiz ederek ve oyun mekaniklerini dengeleyerek yapay zekanın yardımıyla dinamik oyun deneyimleri oluşturabilirler. GameFi NFT'ler sayesinde kullanıcılar fiyatlarını gerçek zamanlı olarak görebilir ve bilinçli işlemler yapabilir.

Sonsuz Fırsatlar Dünyası Yapay Zeka ve NFT ile Burada

Yapay zekanın NFT'lerdeki büyümesinin etik sonuçları hakkında konuşmalar yapıldı. Yapay zeka yazılım eğitimlerinde telif hakkıyla korunan fotoğrafların kullanılması bazı NFT sanatçıları için endişe kaynağı. Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülerin, milyarlarca dijital sanat eserinden öğrenilerek elde edildiği varsayılan NFT sanatçılarının estetiğini taklit ederek NFT pazarında rekabet edebileceğine inanılıyor.

Bununla birlikte, büyük resim, kripto ve yapay zeka arasındaki ilişkinin olumlu sonuçlarını taşıyor. Gelecek nesiller ve kripto severler büyük olasılıkla bu uyarlanabilir kopyadan kalıcı ürünlere tanık olacaklar.

Yapay zekayı ve NFT'leri keşfetme olasılığı sizi heyecanlandırıyor mu? Bu modern kombinasyon, yenilikçi ekonomik fırsatlar ve iş kesintilerinde yeni bir çağ getirebilir.