Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm gerekçesiyle mahallelinin enerjileri kesildi. Polisin evlere zorla girdiği belirtiliyor. Mahalleli, bayram öncesi evlerin suyunun kesilmesine tepkili.

İstanbul Okmeydanı’nında bulunan Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm adı altında altyapı hizmetlerinin kesilmesine devam ediliyor.

Kentsel dönüşüme karşı mahallelinin direnişi sürerken için imza vermeyenlerin elektrik, doğalgaz ve suları kesiliyor.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, kentsel dönüşümün başladığı 3550. Ada’da bugün de kesintiler yapıldı. Mahalle halkının dayanışma çağrısı üzerine bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi. Bölgeye girişi engellemek için barikat kuran polis, mahallelinin de gazetecilerin de girişine izin vermiyor. Sokaklara gözaltı aracı da getirildi.

Bugün 60 evin altyapı hizmetlerinin kesileceği polisin bazı apartmanlara kapısını koçbaşı ile kırarak girdiği öğrenildi.

Fetihtepeli Güldiyar Çiftçi, "Yazık, insanlara yazık. Siz 8-9 bin liraya ev bulup kira verebilir misiniz? Ben veremiyorum. Zam üstüne zam. 60 yaşındayım çalışıyorum yine yapamıyorum. Ben daha bir kilo et almadım. Gücüm yetmiyor. Çocuklarıma iki yumurta kırıp yediriyorum. Bu kadar olmaz. Canımıza tak etti. Yeter artık" ifadelerini kullandı.

3550. Ada'da yaşananlara tepki gösteren bir mahalleli de siyasi partilere ve parti liderlerine seslendi. "İstanbul Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada'daki zulme neden sessiz kalıyorlar" ifadelerini kullanan Selahattin Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da tepki gösterdi. Baykan, "Bu zülme sessiz kalıyorsun. Tüm siyasi partiler sesleniyorum bu zulme ses çıkarmıyorsanız destek veriyorsunuz" diye konuştu.

Mahalleli AK Partili Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a yönelik, "Haydar Ali halka hesap verecek" sloganları atıyor. Basın mensuplarının bölgeye alınmadığı mahallede altyapı hizmetlerinin kesilmesine devam ediliyor.

AVUKAT ÇİNGİL: GÖRÜŞMELER SÜRERKEN POLİS ZORUYLA MAHALLEYE GİRDİLER

Mahalle halkının avukatı Onur Cingil, Beyoğlu Belediyesi ile iki haftadır süreci durdurmak için görüşme yaptıklarını ve 15 maddeden oluşan taleplerine yanıt beklediklerini aktardı. Görüşmeler sürerken polis zoruyla mahalleye girildiğini aktaran Cingil, şunları söyledi:

"Hala bizden istedikleri, süreci durduklarını söyledikleri 15 maddeden oluşan taleplerimizin cevabını bekliyoruz. Bugün dernek başkanımız Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcılarını aradığında biz öğrendik ki aslında böyle bir cevap hiçbir zaman gelmiyormuş. Bu bizi oyalama takdiğiymiş. İki haftadır belediye başkanının bizimle sul yapma görüşmeleri yaptığını tekrar belirtmek isterim. Bayram öncesi insanları elektrik, su, doğlagazsız bırkmak nasıl bir durum insanların takdirine bırakıyorum. Savaş döneminde yapılmayan bir şey yapıyorlar. Halkına karşı bu kadar düşman olan bir yönetim, bu kadar düşman olan idarecileri de halk en kısa zamanda cezalandıracaktır."

'BU ZORBALIĞA SON VERİN'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, sosyal medya hesabından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Belediyesi’ne seslenerek “Bu zorbalığa son verin” çağrısı yaptı.

Beyoğlu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erdoğan Horlu ise “Bayram öncesi halkın suyunu kesmek reva mıdır? Seçim zamanı sen değil miydin, ‘dönüşüm zorla olmayacak’ diyen? Önümüz bayram. Halkın şu anda suyu kesiliyor. Elektriği kesiliyor.” diyerek Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a tepki gösterdi.

Fetihtepe’deki hak sahiplerinin avukatı Onur Cingil ise, Beyoğlu Belediyesi’nin kendileriyle görüşmek istediğini, 15 maddelik talep dilekçesi verdiklerini ancak iki hafta geçmesine rağmen dilekçeye yanıt gelmediğini ifade ederek “bugün anladık ki aslında bu bir oyalama taktiği imiş” dedi.