Hamile insanların yatış pozisyonları bebek için önemlidir. Hamileliğin başında yatış pozisyonları bebek için bir sorun oluşturmaz. Gebe kişiler hamileliklerinin 25 – 30. haftasına kadar istedikleri yatış pozisyonunda yatabilirler. Yüz üstü pozisyonda yatmak bebeğe zarar vermemektedir. Aminyon sıvısı bebeği korumaktadır.

Ayrıca hamilelik döneminde yatış pozisyonu nasıl olmalı sorusuyla birlikte Kıbrıs tüp bebek fiyatları da oldukça merak edilen konular arasında yerini almaktadır.

6. Aydan Sonra Yatış Pozisyonu Nasıl Olmalıdır?

Gebeliğin 6. ayından sonra artık yüzüstü pozisyonda uyumak hamile insanları rahatsız edecektir. Hamile kişilerin sırtüstü yatması bebek için sakıncalıdır. Çünkü hamile kadınların büyüyen rahim ve hamile kişinin omurgası boyunca bulunan damarlara baskı yapmaktadır. Hamile kişiler son aylarında supin hipotansif sendromu yaşayabilirler. Supin hipotansif sendrom, hamile insanların son aylarında bebeğin ağırlığı sebebi ile hamile kişinin kalbe geri getiren damarlara baskı yapar ve kalbe geri gelen kan azalır ve tansiyon düşüklüğüne neden olmaktadır. Kalbe giden kan azaldığı takdirde bebeğe ulaşan kanda da azalma olacaktır. Bu yüzden hamile kişiler sırtüstü yatmamalıdır. Hamile kadınlar karınlarını yana çevirerek yatmaları baskıyı azaltacaktır.

hamile-2

Gebelere En Çok Önerilen Yatış Pozisyonu Nedir?

Gebelere önerilen yatış pozisyonu sol yan yatıştır. Sol yatış pozisyonunda bebeğe giden kan artmaktadır hem de gebe kişinin böbreklerinden daha rahat idrarı süzülmektedir. Bunun sayesinde gebe insanlarda ödem ve bileklerindeki şişlik azalmaktadır. Devamlı sol yan yatış pozisyonunda kalınamaz amaç karnınızın yan yatmasıdır.

Gebelikte rahat bir uyku çekmek isteyen kişilere gebeliğe özel yastıklardan kullanmaları önerilmektedir. Hamilelik yastıkları, kan dolaşımını hızlandırır, böbreklerin daha iyi çalışmasına neden olur, ağrıları azaltır, nefes alıp vermeyi rahatlatır, krampları engeller, mide yanması problemini engeller, vücutta oluşan şişliği önler, bebeğin daha iyi oksijen almasına sebep olur ve gebe kişiye konforlu bir uyku uyumasına yardımcı olur.

Gebelikte rahat bir uyku çekmek için egzersiz yapılması hamile kişi için yararlı olacaktır. Kola, kahve, asitli içecekler tüketmemek gebeliğinizde rahat uyku uyumanıza sebep olan diğer etkenlerden biridir. Rahat uyku çekebilmek için uyumadan 2-3 saat öncesinde sıvı tüketimi ve ağır yemekler tüketimi önerilmemektedir. Günlük yarım saat uyku uyumak hamile insanlar için yaralı olacaktır.