İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İnanç Masası, aralarında kültürel ve dini alanda hizmet veren sivil toplum örgütleri temsilcileri, yayıncılar ile mütedeyyin kanaat önderlerinin bulunduğu isimleri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

'GIDAYA ERİŞMEKTE ZORLANAN BİRÇOK YURTTAŞIMIZ VAR'

İftar sonrasında bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin ekonomik anlamda zor günler yaşadığını belirtti.

İmamoğlu, “Gıdaya erişmekte bile zorlanan birçok yurttaşımız olduğunu görüyor ve biliyoruz. Dayanışma ve yardımlaşmanın çok daha fazla önem kazandığı bugünlerde mübarek Ramazan ayının öğrettiği değerlere çok daha fazla gereksinim duyuyoruz. Paylaşmak, birlik ve beraberlik, merhamet, hoşgörü kılavuzumuz olacak. Bu zorlu günleri ancak israfı önleyerek, yurttaşlarımızın haklarını gözeterek, birbirimize destek olarak aşabiliriz” şeklinde konuştu.

“Toplumun refahını, huzurunu, geleceğini, yönetimi tek bir akla, tek bir söze asla emanet edemeyiz” diyen İmamoğlu, “Bu, bizim inancımızda da var. Kutuplaşmamalı, birleşmeli ve hep birlikte uyum içerisinde, daha güzel bir gelecek için çalışmalıyız. Bu zorlu ekonomik süreçten çıkıp, yeniden refaha, huzura, mutluluğa ulaşacağımız, tekrar güçlü bir birliktelik ve beraberlik içerisinde olacağımız çok güzel günlere çok yakın süreçte kavuşacağımızı inançla taşıdığımı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

POLAT: İSTANBUL, BÜTÜN SEMAVİ DİNLERİ AYNI SAYGIYLA KUCAKLAR

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da konuşmasında, “İnsanlık, oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor. İçinden geçtiğimiz yoklukla, açlıkla, insanların birbirlerine düşmanlıklarıyla sınandığı, insanlık adına her türlü yaralar aldığımız bu zor zamanlarda Ramazan ayının birleştirici, şifa verici iklimine sığınmaya her zamankinden çok çok daha fazla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un bütün semavi dinleri aynı saygıyla kucaklayan bir şehir olduğunu belirten Polat, “Bu şehrin tarihi semtleri, toplumun her kesimini buluşturan meydanları, huzur veren ibadethaneleri, insanların İstanbul'un asırlardan süzülüp gelen kültürel zenginlikleriyle, Ramazan'ın iftardan sahura uzanan manevi atmosferiyle daha güzel, daha şenlikli, daha neşeli bugünlerde. Böylesi bir mirasla kuşatılmış olan bu şehirde nefes almak, biz İstanbullular için gerçekten çok büyük bir ayrıcalık” dedi.

Okunan dualar ve konuşmaların ardından, tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, eski Ramazanları konu alan bir sahne performansı gerçekleştirdi.