Lazer epilasyon, lazer ışınları ile istenmeyen kılların kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan bir epilasyon yöntemidir ve 20 yıldan uzun bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Bu yöntemle, hedeflenen deri içerisinde bulunan kılların büyümelerini sağlayan kök ortadan kaldırılır. Lazer epilasyon, diğer epilasyon türlerine göre kıllar üzerinde kesin bir çözümdür. Ayrıca dermatoloji literatürüne dahil olmuş güvenli bir işlem olduğundan dolayı hem kadın hem de erkeklerin istenmeyen kıllardan kurtulmak için en çok tercih ettiği yöntemlerdendir.

Lazer Epilasyon Kılları Nasıl Yok Eder?

 Lazer epilasyon cihazıyla, istenilen bölgeye ışınlar gönderilir. Bu ışınlar, kıllara rengini veren melanin ismindeki pigment tarafından emilir ve kılların üzerinde ısı enerjisine dönüşür. Böylece kıl köklerine ısı iletilmiş olunur ve kökler deforme edilmeye başlanır. Uzmanların belirleyeceği seans süresi sonunda tahrip edilme işlemi sonlanır ve kökler yok edilir. Böylece hedeflenen bölgedeki kıl büyümesi sonlanır.

Lazer Epilasyonda Süreç Nasıl İlerler?

Lazer Epilasyona karar verildiğinde uzman, hedeflenen bölgeyi kıl ve cilt tipine, göre inceleyerek işlemin nasıl gerçekleşmesi gerektiği ile ilgili bir harita belirler. Bu harita, kıl köklerinin kaç seansta tamamen yok edileceğini, hangi lazer cihazının kullanılması gerektiğini ve kişinin hormonal durumuna göre atılacak adımları belirleyen bir haritadır. İşlem görecek kişinin lazere uygunluk durumunun tartışılması, sonuç ve olası yan etkilerin konuşulmasını kapsar.  Lazer epilasyon işleminin sahiden güvenilir bir yerde ve işinde uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ise ciddi bir konudur.

Lazer Epilasyon Öncesi ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon 16 yaşından büyük ve işlem için özel bir engeli bulunmayan, istenmeyen kıllardan kurtulmak isteyen herkesin başvurabileceği bir uygulamadır. Ancak süreci başlatmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur;

- Lazerden bir ay kadar önce, kılları kökünden alan -epilatör, ağda, cımbız gibi- bir işlem gerçekleştirilmemesi gerekir.

- Bir ay öncesinde solaryuma gidilmemiş olması veya bronzlaşılmaması önerilir.

-Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve hastalıklar uzmanla veya doktorla konuşulmalıdır. Özellikle sivilce tedavisi görülmüşse mutlaka belirtilmelidir.

- Epilasyon gelmeden önceki gün kıllar jiletle kısaltılmalıdır.

- Epilasyon sonrası uzmanın tavsiyelerine mutlaka uyulmalıdır. Bunlar, işlem göre bölgenin güneşle teması, çıkacak kıllara müdahale edilmemesi, bölgeyi ısıdan ve terden uzak tutmak gibi öneriler olabilir.

- Lazer epilasyon güvenlidir ve diğer epilasyonlara göre acısızdır. Ancak biraz acı, kızarıklık ve ödem gibi geçici komplikasyonlar oluşabilir. Bu durumda uzmanın ya da doktorun önerdiği kremleri kullanmak ve diğer tavsiyelere harfiyen uymak önemlidir.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nedir?

Lazer Epilasyonda dalga boyları farklı olan dört çeşit cihaz kullanılmaktadır. Uygulama yaptıracak kişinin cilt ve kıl tipine bağlı olarak, bu dört cihazdan biri tercih edilir. Farklı etkinlik alanlarına sahip olan bu cihazlar şu şekildedir;

Alexandrite Lazer: Açık renk tene ve koyu kıl rengine sahip kişilerde daha iyi etkinlik gösterir.

Ruby Lazer: Dudak üstü gibi kısa tüylerde daha etkili olan bu cihaz, açık ten renginde daha iyi çalışır.

Diode Lazer: İnce tüyler üzerinde etkili sonuç veren bu cihaz, koyu ten rengine sahip kişilerde de kullanılabilir.

Nd: Yag Lazer: Açık renkte ve ince kıl yapısında etkili olan bu cihaz, diğerlerine nazaran biraz daha acı verebilir.

İstenmeyen kıllardan kurtulmak için lazer epilasyonu işinde uzman kişiler eşliğinde tercih edebilir ve kıl köklerinizden tamamen kurutulabilirsiniz. Detaylı bilgi için lazer epilasyon çekmeköy sayfasını inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Nil Tellioğlu