Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 26’sı tutuklu 92 şüpheli yer aldı.

Sedat Peker’in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi olarak geçtiği iddianamede çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

KORUMA KARARI...

OdaTV'nin haberine göre; Peker'in büyük tartışma yaratan ve Sedat Peker'e İçişleri Bakanlığı'nca resmi yakın koruma verilmesi de iddianamede yer aldı. Koruma görevini ifa eden polis memurunun 12 Ağustos 2017 tarihinde yazmış olduğu raporda Peker ve yanındaki özel koruma ekibinin silahlı oldukları yönünde rapor düzenlediğine vurgu yapılırken örgüt üyelerinin büyük bir çoğunluğundan bir kısmı ruhsatlı olmak üzere ruhsatsız silahların ele geçirildiği hatırlatılarak silahlı bir suç örgütü olduğu belirtildi.

RAPORA RAĞMEN

12 Ağustos 2017'deki koruma polisinin uyarısına rağmen koruma kararının uzatılması dikkat çekti. Odatv, İstanbul Valiliği’nin 2018 ve 2019 yılında Sedat Peker hakkında aldığı koruma kararının belgesini ortaya çıkartmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peker'e koruma kararı verilmesine yönelik, "Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda alındı" demişti.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Bakan Soylu 2016 yılında İçişleri Bakanlığı’na getirildi. Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde göreve başlayan Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde de İçişleri Bakanlığı’na devam ediyor.

SİLAH RUHSATI VAR MI?

Öte yandan şüpheli Ozan Batıgün'ün 29 Haziran 2021 günü emniyette alınan ifadesinde Peker'in kendisinin ruhsatlı tabancası olduğunu öne sürdü. Böylece Peker'e silah ruhsatı verilmesi de gündeme geldi.

NE KADAR CEZA İSTENDİ

Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü iddia edilen Cahit Çetin'in maktul, 30 ayrı kişinin de mağdur olarak yer aldığı iddianamede Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan Sedat Peker’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sedat Peker’in ayrıca 19 ayrı eylemde “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından toplamda 390 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

PEKER, İSTENEN CEZAYI Tİ'YE ALMIŞTI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmasını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ti'ye almıştı.

Peker, konuyla ilgili olarak şunları yazmıştı:

"Hakkımda bir dava açılmış, bir tane ağırlaştırılmış müebbet hapis ayrıca da 300 - 500 sene de ceza istemişler. Vallahi bana hakaret etselerdi bundan daha iyiydi. Bazı şahıslara 5.000 sene 10.000 sene ceza istenirken bu istenen ceza bana hiç yakışmadı.

‘EZİK MİYİM LAN BEN?’

300 sayfalık iddianamede bir tane maddi delil olmaz mı ? Ses kaydı yok, ortam dinleme kaydı yok , suçlanan kişilerle suça dair hiçbir temasım yok. Dosyadaki sanıkların büyük çoğunluğunu hiç tanımıyorum. VALLAHİ SİZ DELİSİNİZ. Ben bu komik dosyadan bir gün bile ceza almam.

Hukuki bilgime dost düşman herkes güvenir. Size sözüm olsun, sizin yaptığınız uyuşturucu kaçakçılığından, cinayetlerden, rüşvetten, vatana ihanetten ve tüm suçlarınızdan on binlerce sene ceza almanız için Türk mahkemelerinde şerefle şahitlik yapacağım.

Ölümü eğlence kabul eden bir kişiyi ölümle, cezaeviyle, işkenceyle korkutamazsınız. Bana bunların hepsi güzel. Kahpesiniz lan siz, onurunuz yok lan sizin. Size sözüm olsun görüşeceğiz. Yüce Dinimizi ne hallere getirdiniz? 2000 krizinde dünyanın en büyük 16. ekonomisi olan ülkemizi süper güç olduk masallarıyla kandırıp 21. sıraya düşürdünüz. Hani lan biz 2023’e kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacaktık? Açılan davayla ilgili detaylı açıklamaları önümüzdeki günlerde yapacağım."